Bästa on-ear-hörlurarna (Bäst i Test)

Topplista

1. Apple AirPods Max

Något som sticker ut när det gäller Apple AirPods Max är den annorlunda designen. Kåporna har en kantig form och bågen ett silikonöverdrag som påminner lite om retro. Det här är alltså en produkt för den som vill synas i mängden.

När det gäller ljudkvaliteten får man fantastiskt bra ljud och brusreducering är utmärkt.

Hörlurarna är mycket bekväma att bära då kuddar i kåporna är tillverkade av memoryfoam för bästa möjliga passform. Det här är också ett par rejäla och tåliga lurar då bågen under silikonet är i rostfritt stål. Materialet ger lite extra tyngd utan att vara allt för tunga.

Plus: Fantastiskt ljud och bra brusreducering med bekväma lurar i snygg design som andas kvalitet.,

Minus: En dyr produkt som saknar 3,5 mm ljudutgång.

[dfrcs name=”Apple AirPods Max”] Till Produkten

2. Skullcandy Crusher trådlösa around-ear

Skullcandy Crusher trådlösa around-ear

Skullcandy är kända för att tillverka modeller med tonvikt på basåtergivningen. Det gäller även dessa hörlurar, Skullcandy Crusher trådlösa around-ear. Ljudkvaliteten är riktigt bra och det går även att skapa en personlig ljudprofil.

Lurarna är bekväma att bära och både kåpor och huvudbygelns insida är mjukt vadderade. Modellen går dessutom att ställa in mycket bra för alla huvudstorlekar.

Det är enkelt att komma åt funktionsknappar för uppspelnings- och samtalsfunktioner på bakkanten av höger kåpa. Med knapparna kan man dessutom aktivera telefonens röstassistentfunktion. På den vänstra kåpan sitter en multifunktionsknapp för att kunna sätta i gång och stänga av hörlurarna, kontrollera batteristatus, aktivera och avaktivera brusreducering.

Plus: Riktigt bra ljudprestanda med ställbar basåtergivningen samt personlig ljudprofil.

Minus: Den aktiva rusreduceringen får inte toppbetyg och det är ett relativt saftigt pris.

[dfrcs name=”Skullcandy Crusher trådlösa around-ear”] Till Produkten

3. Sony WH-1000XM3

Sony WH-1000XM3

För den som är på jakt efter ett par lurar med riktigt bra brusreducering ska ta sig en extra titt på Sony WH-1000XM3. Här har Sony arbetat på ordentligt sedan tidigare föregångare. Det vanliga lilla bakgrundsbruset som annars ofta hörs i brusreducerande hörlurar är i det närmaste obefintligt med denna modell.

Det här är ett par hörlurar som väger lite mindre och har hög komfort med mjuka, fluffiga kuddar. I stället för knappar på kåporna finns touchkontroller. Det gör det enkelt att med svepande rörelser styra funktionerna med att spela och pausa musik, kontrollera volym, byta låt och aktivera telefonens röstassistent.

Ljudkvaliteten är också mycket bra även om detaljåtergivningen och mellanregistret inte är allra bäst om man ställer höga krav på det.

Plus: Utmärkt brusreducering, bra ljud och enkel att styra funktioner med svepande rörelser.

Minus: Inte mycket att klaga på mer än att röststyrningsfunktionen inte alltid fungerar så bra och att hörlurarna är dyra.

[dfrcs name=”Sony WH-1000XM3″] Till Produkten

4. JBL Tune 510BT

JBL har gott rykte om sig att tillverka hörlurar med imponerande ljud. Än en gång har de lyckats och med JBL Tune 510BT får man oerhört bra ljudkvalitet med välbalanserad musik och stark bas.

Lurarna är lätta och bekväma att bära och kan enkelt vikas ihop för att ta liten plats i väskan. Produkten har en riktigt lång batteritid på 40 timmar och har dessutom en snabbladdningsfunktion.

Med en multifunktionsknapp går det enkelt att justera volym, spår, hantera samtal eller aktivera röststyrning med ett enda tryck.

Plus: Bekväma lurar med enastående JBL Pure Bass-ljud, lång batteritid och snabbladdning.

Minus: Inga ljudanpassningsfunktioner och medföljande kabel för laddning är i kortaste laget.

[dfrcs name=”JBL Tune 510BT”] Till Produkten

Testerna för att hitta bästa on-ear-hörlurarna genomfördes utifrån en bedömning av följande kriterier:

  • Ljudkvalitet: Det är viktigt att produkten erbjuder bästa möjliga ljud för att kvala in som en bra produkt i våra tester.
  • Komfort och ergonomi: Att lurarna sitter bra är naturligtvis också viktigt för att kunna avnjuta exempelvis musik. Är inte komforten och ergonomin bra är det lätt att förlora fokus från det man lyssnar på.
  • Användarvänlighet: Det ska gå enkelt att justera ljudvolymen och gärna snabbt kunna sätta lurarna på mute när man ska prata med någon man möter.
  • Brusreducering: För de modeller som erbjuder aktiv brusreducering har vi testat hur pass väl denna funktion fungerar. Vi har i testerna inte krävt att hörlurarna ska utesluta precis alla bakgrundsljud utan valt att bedöma utifrån en rimlig brusreducering för att inte störas av ljud från omgivningen.

 

Köpguide On-Ear-Hörlurar

Att lyssna på musik kräver ett par riktigt bra hörlurar som ger bästa möjliga ljud samtidigt som de sitter bra med god komfort. Oavsett om man vill använda ett par lurar för musik, träning eller gaming har vi i denna köpguide tagit fram tips och råd för att det ska vara enklare att hitta de bästa hörlurarna utifrån användningsområde och personliga preferenser.

Fördelarna med att välja on-ear hörlurar

Att välja ett par on-ear-hörlurar i stället för andra varianter är att både form och storlek fungerar mycket bra för att kunna få väldigt bra ljudkvalitet med en naturlig ljudupplevelse. On-ear hörlurar ger ett omfångsrikt ljud för den som vill ha bra ljudkvalitet och är ofta kompakta och hopfällbara vilket kan vara viktigt för portabilitet.

Användningsområde

Hur hörlurarna är tänkta att användas styr valet ganska mycket. För den som har tänkt att lyssna på musik kan ett par lurar med sladd vara ett bra alternativ för att slippa störningar via exempelvis Wifi eller Bluetooth. En lång sladd kan då vara att föredra för att kunna sitta obehindrat i en bekväm fåtölj eller att kunna röra sig för att göra något annat samtidigt.

Ska lurarna fungera ihop med mobilen kan det vara viktig med en praktisk och lätthanterlig svarsknapp. För gymmet behöver hörlurarna sitta på ordentligt och framför allt när man svettas.

Det kan också krävas olika slags kontakter som USB eller AUX för den enhet som ska kopplas till hörlurarna. Hur mycket ljud som läcker är också en viktig fråga exempelvis för den som pendlar. Det finns med andra ord många avgörande faktorer att ta hänsyn till beroende på vad hörlurarna ska användas till.

Ljudkvalitet

Det finns många aspekter att ta hänsyn till för att bedöma ljudkvaliteten. Hur hörlurarna låter rent allmänt men även om ljudet är balanserat, om diskanten är klar och ren, om mellanregistret kommer fram och hur bra basen är kan räknas in som flera faktorer som väger in i bra ljudkvalitet.

Att avgöra ljudkvaliteten är en individuell bedömning då det råder delade meningar kring personliga preferenser för vad som är en bra ljudkvalitet. En del vill ha mer bas och söker efter basförstärkta lurar och andra vill ha mer diskant.

Sluten, halvöppen och helöppen konstruktion

Det finns olika typer av akustiska konstruktioner som kan vara bra att känna till vid val av modell.

  • Sluten – Med sluten konstruktion ger modellen god ljudisolering och god basåtergivning. Det som är viktigt att tänka på är att ljudet kan låta en aning onaturligt eftersom det blir ett instängt ljud.
  • Halvöppen – Är lurarna halvöppna sluter dynorna tätt runt ytterörat, medan kåpan är öppen utåt. Det ger ett mer öppet och luftigt ljud med bra basåtergivning. Dock isolerar dessa inte lika bra mot bakgrundsljud som med ett par slutna hörlurar.
  • Helöppen – Genom att ha öppet både inåt och utåt får man ett naturligt ljud och de nyare modellerna ger ofta bra basåtergivning.

Komfort och ergonomi

Hörlurarna behöver sitta ordentligt på öronen, varken för hårt eller löst och ska sitta bra för att återge ljudet på bästa sätt. Det ska också kännas skönt om öronen även när lurarna tas av efter lång tids användning. Att det finns gott om inställningsmöjligheter är bra för att kunna anpassa positionen och komforten.

Även passformen kan vara en individuell fråga kring hur de ska sitta på huvudet och framför allt öronen. Själva stoppningen i kåporna kan ha betydelse för vissa personer som önskar vaddering som är mer eller mindre mjuk.

Användarvänlighet

Att det går enkelt att både justera ljudvolym och sätta ljudet på mute vid behov är funktioner många snabbt inser är nödvändigt för ett par riktigt bra hörlurar. Antingen att sådana funktioner går att sköta på sladden eller direkt på kåpan om det inte blir för svårt så att man kommer åt fel reglage.

Aktiv brusreducering

För den som ofta rör sig bland mycket människor eller miljöer med mycket ljud kan sätta fullt fokus på musiken med ett par hörlurar med aktiv brusreducering. Funktionen har blivit allt mer populär vilket har inneburit att det kommer allt fler modeller med denna finess.

Om man tidigare har testat lurar med aktiv brusreducering och inte blivit särskilt imponerad bör man testa igen då tekniken har förfinats ordentligt. Funktionen går ut på att mikrofoner aktivt fångar upp omgivningens ljud som sedan analyseras och beräknas för att neutraliseras på bästa sätt.

Skillnaden mellan dyra och billiga hörlurar

Det går faktiskt att hitta billiga hörlurar som ger riktigt bra ljudkvalitet. Men för den som verkligen vill ha förstklassigt ljud bör välja en av de dyrare modellerna då de generellt bygger på mycket mer sofistikerad teknik.

Det som skiljer sig åt i övrigt är att premiummodellerna brukar ha fler och smartare funktioner och mer påkostade ljudelement samt bättre konstruktion och längre batteritid. Aktiv brusreducering kan även finnas i billigare modeller men för de dyrare är denna funktion ofta bättre och kan ha en stegvis justeringsmöjlighet.

Vanliga frågor och svar om on-ear-hörlurar

Vad är on-ear-hörlurar?

Lurar som är on-ear har kåpor som täcker örat, till skillnad från exempelvis in-ear som är hörlurssnäckor.

Vad är fördelarna med on-ear-hörlurar?

Denna typ av hörlurar ger ett omfångsrikt och naturligt ljud med bra ljudkvalitet. Av komfort och ergonomiska skäl kan det vara lättare att få bra passform med on-ear. Många föredrar också denna variant för deras snygga design.

Vad menas med aktiv brusreducering?

Det innebär att en ljudteknik används som reducerar bakgrundsbrus och annat oönskat ljud. Hörlurarna använder sig av inbyggda mikrofoner som fångar upp detta brus och som sedan filtrerar bort detta från det övriga ljudet.

Hur ansluter man trådlösa hörlurar?

För hörlurar som är trådlösa är det vanligt att ansluta dem via Bluetooth från den enhet som ska spela upp ljudet.

Är on-ear eller in-ear bäst?

Vilken typ som är bäst beror på vad man har för behov, det vill säga hur lurarna ska användas. In-ear kan passa bra för den som ska röra sig mycket, exempelvis träna. On-ear är bättre att välja vid användning längre stunder och för bättre ljudkvalitet med naturlig ljudupplevelse.

Fler Topplistor inom Gaming

Betyg på testguiden:

4/5 - (1 vote)