Bästa Smart/elektronisk Råttfälla (2021)

Topplista

1. Victor® Elektrisk Råttfälla

Victor® Elektrisk Råttfälla
  • VICTOR Elektronisk råttfälla är batteridriven, säker och enkel att använda och eliminerar ca 50 råttor på en uppsättning C-batterier, innan det är dags att byta ut dem. Miljövänlig, säker för barn och husdjur och oskadliggör gnagaren på ett snabbt och humant sätt. För inomhusbruk.
  • Gnagaren elimineras snabbt och effektivt av en stark elektrisk stöt utlöst av intelligent kretsteknik i fällan. En grön indikatorlampa blinkar grönt i 24 timmar för att indikera fångst och att det är dags att tömma och på nytt beta fällan. Enkel tömning utan kontakt med bytet.
Till Produkten

2. Victor® Elektrisk Råttfälla med Wifi

  • VICTOR Elektronisk råttfälla Smart-Kill med WiFi-uppkoppling drivs med batterier, är miljövänlig och fri från både bekämpningsmedel och andra gifter. Kopplas upp via gratis app mot en smart telefon som ger notifiering vid fångst eller låg batterinivå. För inomhusbruk.
  • Fällan känner av närvaron av ett byte genom avancerad kretsteknik och sänder ut kraftiga elstötar för snabb human eliminering av råttan. En notifiering sänds iväg till telefonens app att det är dags för tömning och ny betning av råttfällan.
Till Produkten
elektrisk_rattfalla_blixt

Så fungerar den elektriska Råttfällan

En elektronisk musfälla dödar musen med en elektrisk chock när musen är inne i fällan. Genom att musen dödas på detta sätt uppstår inte skador på den på samma sätt som med en slagfälla eller giljotinfälla. Har musfällan utlösts kommer en indikationslampa lysa som därmed påvisar att fångst finns.

Passar för dig som: Inte vill ta bort musen ur fällan, vilket behöver ske med slagfällan. När lampan lyser kan du bara ta med dig fällan till skogen, öppna luckan och hälla ut den. Du behöver aldrig vidröra den döda musen. De största modellerna kan döda upp till tio möss innan de behöver tömmas.

3. Goodnature® A24 Mus- & Råttfälla Kolsyra

  • Goodnature 24 är en kolsyrefälla som används för miljövänlig och effektiv bekämpning av råttor och möss såväl inomhus som utomhus.
  • Kolsyrefällan är automatisk och klarar av 24 byten på en kolsyrepatron och till skillnad från många andra fällor är Goodnature 24 byggd för att klara tuffa utomhusmiljöer under lång tid.
Till Produkten

Köpguide Smart/elektronisk Råttfälla

Vid köp av en råttfälla är det viktig att veta att produkten fungerar fullt ut så att råttan är död och inte bara skadad när den blivit fångad. Det kan också vara viktigt att välja en giftfri och hygienisk fälla speciellt om det finns barn och husdjur i närheten och eftersom råttor lätt sprider sjukdomar. Vid tömning av fällor är det därför bäst att inte behöva röra råttan. Det finns flera olika typer av fällor förutom elektroniska råttfällor och här i köpguiden går vi igenom vilka alternativ som finns för att du lättare ska kunna välja rätt råttfälla.

Flera sorters råttfällor

Det finns flera sorters råttfällor att välja mellan och här är en genomgång för att hitta den som passar bäst.

Vanlig slagfälla

Att använda en vanlig slagfälla, den klassiska varianten, kan vara effektivt för enstaka råttor men det kan också innebära att råttan bara fastnar och inte dör. Att då handskas med råttan kan vara lite besvärligt och helst ska man inte röra djuren då de sprider sjukdomar. Det är viktigt att välja en slagfälla som är anpassad för råttor då mössfällor inte är anpassade för dessa större djur. Slagfällan kan vara ett alternativ när det inte går att använda en elektronisk råttfälla, exempelvis utomhus, eftersom de då kan kortslutas.

Levandefångstfällor – Burar som fångar råttan levande

För den som inte vill eliminera råttor utan bara fånga dem för att därefter förflytta djuren långt från hemmet finns det fångstburar för detta. Enligt lag måste man i så fall vittja fällan två gånger varje dag.

Kolsyrefälla

Kolsyrefällor kan vara bra vid stora problem med råttor. Djuren lockas in av betet och en kolsyrepatron sätter fart på en kolv som genom ett tryck eller slag dödar råttorna som faller ur fällan så att de kan fungera som föda åt rovdjur. Därefter laddas fällan automatiskt och upp till 24 råttor kan dödas med en kolsyrepatron. En produkt som är smidig utomhus men det krävs stora problem med råttor eftersom denna typ av fälla är dyr.

Elektronisk råttfälla

Elektroniska råttfällor är populära då denna variant effektivt dödar djuret. Produkten använder en hög elektrisk spänning som eliminerar skadedjuret snabbt och humant. Den elektriska spänningen varar i två minuter eftersom råttor kan få i gång hjärtat igen efter en elektrisk chock. En grön lampa lyser när råttan är avliden så att tömningen kan ske snabbt och det är lätt att tömma på ett hygieniskt sätt utan att röra djuret. Tänk på att detta inte är en produkt som kan användas utomhus eller i kallutrymmen eftersom fukt kan kortsluta fällan.

Elektronisk råttfälla med Wifi

Det finns även elektroniska råttfällor som är uppkopplade mot Wifi. Då kommer det smidigt aviseringar i en särskild app om att en fångst har skett. Smidigt om råttfällan är placerad på ett svåråtkomligt ställe och för den som inte har tid att kontrollera fällan varje dag.

Fler Topplistor inom Gaming

Så är bästa smarta elektroniska råttfälla utvald

Bland de modeller av råttfällor som valdes ut till testet har vi granskat och testat alla produkter. Vi har kontrollerat hur fällorna presterar och utförligt testat om de klarar våra förväntningar på en bra råttfälla utifrån specifika kriterier.

Testerna för att hitta bästa smarta och elektroniska råttfälla genomfördes utifrån en bedömning av följande kriterier:

  • Användarvänlighet: Det är viktigt att fällan är enkel att använda. Det gäller både att det är enkelt att placera ut eventuella lockbeten, att fällan lätt kan tömmas och att det är smidigt att byta batterier.
  • Funktionalitet: Det är en fördel om modellen har exempelvis en indikationslampa som lyser när det finns fångst eller om det går att bevaka fällan med en app via Wifi.
  • Batteritid: Att batteritiden är tillräckligt lång är av stor vikt för att slippa byta batteri allt för ofta.

Betyg på testguiden:

4.2/5 - (22 votes)