Bästa Smart/elektronisk Musfälla (2021)

Topplista

1. Victor® Elektrisk Musfälla med Wifi

Victor® Elektrisk Musfälla med Wifi

Denna elektriska musfälla är en särskilt smart produkt som vinner över alla traditionella musfällor.

  • Den kan fånga in och eliminera många möss på en batteriladdning.
  • Musfällan kan enkelt placeras var du önskar i hemmet, tar liten plats och enkel att sköta.
  • Till musfällan finns även en gratis app att ladda ned till din telefon där man kan följa musfällans aktiviteter. Appen går att använda överallt där det finns ett wifi-nätverk.
Till Produkten

2. Goodnature® A24 Mus- & Råttfälla Kolsyra

  • Goodnature 24 är en kolsyrefälla som används för miljövänlig och effektiv bekämpning av råttor och möss såväl inomhus som utomhus.
  • Kolsyrefällan är automatisk och klarar av 24 byten på en kolsyrepatron och till skillnad från många andra fällor är Goodnature 24 byggd för att klara tuffa utomhusmiljöer under lång tid.
Till Produkten
elektrisk_musfalla_blixt

Så fungerar den elektriska musfällan

Den elektriska musfällan fångar upp till stort antal möss där de sedan elimineras på ett humant sätt. Musfällan har ett uppladdningsbart batteri och endast en laddning räcker för att fånga upp till hundra möss. Till musfällan finns en gratis app att ladda ned till sin mobiltelefon och i den appen kan man sedan se aktiviteter som exempelvis när möss fångats i fällan.

Placering av musfällan

Musfällan kan placeras på valfritt ställe. Köper man in fler fällor går det att använda alla samtidigt och alla kan kopplas till samma app.
Denna musfälla är dock endast för inomhusbruk.

Tips är att köpa in flera musfällor som då kan placeras på olika ställen i hemmet. Ingen vill ha möss i sitt hem och de kan enkelt fångas av den elektriska musfällan som dessutom kan skötas via din mobiltelefon om den är uppkopplad mot ett wifi-nätverk.
En mycket smart produkt!

3. Victor® Multi-Kill Electronic musfälla

Victor® Multi-Kill Electronic musfälla

En smidig elektrisk musfälla som kan döda många möss på samma gång är Victor® Multi-Kill Electronic musfälla. Mössen dödas på bara några sekunder och fällan kan samla upp till 10 möss samtidigt innan den behöver tömmas.

Den elektriska musfällan avger en stark elektrisk stöt som effektivt dödar mössen och samlar upp dem i uppsamlingsboxen. När fällan är full trycks boxen ut för att kunna tömmas. Det finns en inbyggd säkerhetsbrytare och designad som en tunnel skyddar den både barn och husdjur.

Fällan är utrustad med LED-lampor som signalerar bland annat när det finns byte i uppsamlingsboxen, när den är full och om batterinivån är låg.

[dfrcs name=”Victor® Multi-Kill Electronic musfälla”] Till Produkten

Köpguide Smart/elektronisk Musfälla

Möss kan snabbt orsaka skador genom att gnaga sönder saker och i värsta fall orsaka brand om de biter i kablar. När möss i hemmet är ett faktum behövs effektiva metoder för att bli av med dem snabbt. Elektroniska musfällor eliminerar mössen smidigt och effektivt och det finns lite olika produkter att välja mellan. Här i vår köpguide kan du få hjälp med att hitta fram till bästa elektroniska musfällan.

Olika typer av musfällor

Det finns flera olika sorters musfällor och för att veta att just en elektronisk fälla är det rätta valet kommer här mer information kring de olika alternativen.

Klassisk musfälla

En klassisk musfälla är det som många oftast ser framför sig när det kommer till fällor. Det är en effektiv produkt för den som har problem med en eller enstaka möss. Tyvärr, handlar det ofta om ganska många möss då dessa förökar sig lätt. Förutom att denna variant är effektiv är den billig.

Nackdelen i stället är att det brukar behövas många fällor och musen kanske inte dör utan bara fastnar. Tömningen är inte så trevlig eftersom man kommer nära musen med fingrarna och det känns inte så hygieniskt att återanvända fällan om det kommit blod på den, även om den går att rengöra. Det finns även risk för att klämma fingrarna eller att barn eller husdjur skadas av produkten.

Ljudvågor

En fälla som sänder ut ljudvågor är ett skonsamt och effektivt sätt att skrämma bort mössen. Det passar den som inte vill skada eller eliminera djuren. Ljudvågsmusfällan sänder ut ett konstant ljud som vi människor, hundar eller katter inte kan höra.

Kolsyrefälla

Ett miljövänligt, giftfritt och effektivt sätt att bekämpa möss både inne och ute är med en kolsyrefälla. Inuti fällan placeras ett lockbete och när musen försöker nå betet kommer djuret åt en avtryckare som med hjälp av en kolsyrepatron avfyrar en kolv som dödar djuret direkt. Kolven dras automatiskt tillbaka och återställs inför nästa byte.

Elektriska fällor

Den här varianten passar den som vill försäkra sig om att mössen verkligen försvinner. Fällan ger ifrån sig en elstöt och det är enkelt att tömma lådan utan att röra djuren.

Avancerade fällor med app

För den som vill ha koll på när en mus blir fångad finns det avancerade fällor där det går att bevaka hur elimineringen går genom en app. Det kan framför allt vara smidigt om fällan är placerad på en plats som är svår att komma åt och kontrollera regelbundet. Det passar även för personer som vill kunna tömma fällan omgående efter eliminering.

Frågor och svar om smart/elektronisk musfälla

Vad är fördelarna med en elektrisk musfälla?

Att använda en elektrisk musfälla ger flera fördelar. Framför allt är det humanare mot mössen som med större säkerhet dör i jämförelse med en klassisk musfälla där de kan fastna utan att dö. Vid tömning av fällan slipper du röra vid musen och det finns heller inga risker med att klämma fingrarna som vid en vanlig fälla.

Kan man använda elektriska musfällor överallt?

Det man ska tänka på är att inte använda dessa elektriska fällor utomhus eller i kalla utrymmen. Fukt kan riskera att fällan kortsluts.

Var placeras musfällan bäst?

Om det går att hitta spår från mössen är det bra att placera musfällan där. Möss trivs på skyddade platser och rör sig gärna längs väggarna så det kan vara en fördel att ställa fällan längs en vägg och inte mitt i ett rum.

Vad för bete fungerar bäst att använda i musfällor?

Ost brukar de flesta tänka men det är mest en myt att det är den typen av mat som mössen föredrar. Möss äter det mesta men satsa gärna på något proteinrikt som jordnötssmör, nötter, kött eller choklad om du vill använda något som finns hemma. Annars är det bäst med färdiga lockbeten som håller längre i musfällan.

Fler Topplistor inom Gaming

Betyg på testguiden:

3.8/5 - (13 votes)