Bästa Earbuds (2021)

Topplista

1. Bose QuietComfort Earbuds

Bose QuietComfort Earbuds

För den som vill ha den bästa ljudprestandan och en imponerande aktiv brusreducering ska titta närmare på Bose QuietComfort Earbuds. Det här är de bästa öronsnäckorna med enastående kvalitet för röst- och videosamtal.

Ljudåtergivningen ger ett verklighetstroget ljud, brusreduceringen är effektiv på att ta bort omgivande ljud och det är även hög inspelningskvalitet. Öronsnäckorna är dessutom mycket bekväma tack vara mjukt silikon och det går att välja mellan att använda små, medelstora och stora öronsnäckor för bästa passform. Produkten har också intuitiva touch-funktioner där det med ett enkelt fingertryck går att ta emot samtal, ändra nivå på brusreduceringen, spela eller pausa musik med mera.

Fördelar

 • Aktiv brusreducering
 • Optimized Active EQ-teknik
 • Bekväma under intensiv träning
 • Utmärkt samtalskvalitet
 • Svett- och vattentåliga
 • Batteritid 6 timmar
 • Batteritid 12 timmar med laddningsfodral
[dfrcs name=”Bose QuietComfort Earbuds”] Till Produkten

2. JBL T115 TWS Black

Ett annat par riktigt bra earbuds är JBL T115 TWS. JBL som är kända för sin starka bas levererar även det i denna produkt. Hörlurarna är bekväma att bära med bra passform med tre olika storlekar på örontopparna. Den trevliga funktionen Dual Connect ger möjlighet att kunna välja att ringa eller lyssna på musik med båda öronsnäckorna eller bara en. Extra fiffigt är att det går att ladda en öronsnäcka medan den andra används.

Earbudsen gör det lätt att ta emot samtal och prata med en röstassistent med ett fingerklick. Det är också lång batteritid och skulle batteriet ta slut tar det bara 15 minuter att ladda.

Fördelar

 • Ren, stark bas
 • Bekväm passform
 • Batteritid 6 timmar
 • Batteritid 15 timmar med laddningsfodral
[dfrcs name=”JBL T115 TWS Black”] Till Produkten
Earbuds

Allt fler använder trådlösa in-ear hörlurar framför andra alternativ för att det är så smidigt och då tekniken har utvecklats ordentligt på den fronten. Dagens earbuds levererar bättre ljudkvalitet än någonsin. Verklighetstroget ljud och en aktiv brusreducering som erbjuds i ett par högkvalitativa in-ear lurar uppskattas av musikälskare. Inte nog med det, öronsnäckorna är så små att de tar liten plats i fickan utan en massa sladdtrassel och är enkla att ha med sig överallt. Att när som helst kunna lyssna på sina favoritlåtar och med riktigt bra ljud dessutom, är lycka!

Vi har listat de bästa earbudsen på marknaden med hög ljudkvalitet, bra brusreducering, lång batteritid och bekväm passform. Viktiga egenskaper för att både lyssna på musik och kunna föra telefonsamtal enkelt utan störningar. Därtill har produkterna ännu fler egenskaper och funktioner som presenteras i resultatet av vår bäst-i-test topplista. Efter topplistan följer en köpguide med tips och köpråd, allt för att underlätta ett köp av de bästa earbuds utifrån individuella behov.

3. Apple Airpods Pro

Apple Airpods Pro

De populära Apple Airpods Pro är omtyckta både för dess kvalitet och komfort. Förutom högkvalitativt ljud som skapar en fyllig ljudupplevelse justeras dessutom ljudet efter formen på öronen tack vare ett kraftfull H1-chip och Adaptiv EQ. Det finns även en effektiv brusreducering och hörlurarna är vattentåliga. Tre silikontoppar medföljer för att få bästa passform och bekvämlighet.

Batteritiden är relativt liten i jämförelse med många andra earbuds men kan i stället snabbladdas på endast 5 minuter. Själva fodralet ger också en batteritid på 24 timmar. Med en trycksensor är det lätt att styra röstsamtal, musik och brusreduceringen med mera. Då det är en Apple-produkt är hörlurarna kompatibla med röstassistenten Siri som väcks enkelt genom att säga “Hej Siri”.

Fördelar

 • Aktiv brusreducering
 • Justerbar equalizer
 • Bekväm passform
 • Svett- och vattentåliga
 • Batteritid 4,5 timmar
 • Batteritid 24 timmar med laddningsfodral
[dfrcs name=”Apple Airpods Pro”] Till Produkten

Köpguide Earbuds

Earbuds är enkla och smidiga att använda och ger ett riktigt bra ljud om de sluter tätt. Alla modeller räcker inte till på detta område och vissa kan sitta så dåligt att de riskerar att ploppa ut under användning. Även Bluetooth-anslutningen kan i vissa fall vara hackig. Det dyker hela tiden upp nya produkter från de enklaste modellerna till de mer avancerade med många funktioner. Vad ska man då tänka på vid köp av trådlösa in-ear hörlurar? Här följer en köpguide för earbuds för att underlätta för att hitta rätt modell inför köp. Allt anpassat för att kunna välja utifrån individuella behov och budget.

Typ av användning

På vilket sätt in-ear hörlurana ska användas och i vilka situationer, ställer olika krav på produkten. Om de ska användas för jobb, vid träning eller för avkoppling bör fokus ligga på de egenskaper och funktioner som behövs i de olika situationerna.

För jobbet behöver hörlurarna ha bra brusreducering och skärma av omgivningsljud vid telefonsamtal, ha god samtalskvalitet, en bra mikrofon och det måste vara enkelt att kunna svara på inkommande samtal.

För träning behöver öronsnäckorna sitta på plats och tåla svett.

För att avnjuta musik är det för många viktigt med en bra ljudkvalitet med verklighetstroget ljud, en bra bas och effektiv brusreducering.

Passform

Passformen är otroligt viktig för bekvämligheten då öronsnäckorna ska kunna bäras en lång stund. Det är sällan att samma storlek passar alla och därför ska ett par bra earbuds erbjuda minst tre olika storlekar i standardutförandet. En bra passform är också viktigt för att ljudet ska bli det bästa.

Passiv och aktiv brusreducering

Passiv brusreducering uppkommer tack vare formen på öronsnäckorna och materialet som anpassar sig till hörselgången. Hörselkanalen förseglas och på så sätt blockeras de flesta omgivande ljud. Därför är det viktigt att öronsnäckorna passar bra storleksmässigt i örat.

Aktiv brusreducering  (ANC) är vanlig i avancerade hörlursmodeller. Dock kan effektiviteten skilja sig mellan olika modeller och är en faktor som skiljer ut högkvalitativa lurar från sämre. I vissa sammanhang kan det vara viktigt att kunna snappa upp ljud från omgivningen i exempelvis trafikerade områden och då finns det en funktion på en del modeller som heter ”HearThrough”. Då går det att reglera mängden ljud som släpps igenom.

Enkel hantering av kontroller

Oavsett om man har ett telefonsamtal eller lyssnar på musik är det viktigt med bra användarvänliga kontroller som gör det enkelt att svara på telefonsamtal, spela, pausa, växla låtar, justera volym med mera. Sensorer och knappar behöver vara placerade på bra ställen och enkla att hantera. En del modeller stöder även röstassistenter som Google Assist och Siri.

Svett- och vattentålighet

För den som har tänkt använda earbudsen under träning och eventuellt träna även i regn är det viktigt att välja en produkt som klarar svett och vatten. Tåligheten mäts med IP, Ingress Protection, där ett högre tal ger bättre skydd. Tester utförs för skydd mot damm med skalan 0 – 6 och för vatten med skalan 0 – 9. Förekommer bokstaven X har inga tester gjorts för det skyddet. Exempelvis anger klassificeringen IPX4 att test på damm inte har utförts och att vattentåligheten är en fyra.

Batteritid och laddningstid

En viktig fråga för många är batteritiden beroende på hur lång tid som behövs innan laddningsmöjligheter finns. De flesta earbuds idag har en helt ok batteritid på 5 – 6 timmar för öronsnäckorna och ännu mer via ett laddningsfodral på 4 – 8 timmar. En del modeller har extra batteri i fodralet vilket i vissa fall kan ge hela 24 timmars användning. Allt fler produkter erbjuder också snabbladdning på 5 – 15 minuter för att klara någon timmes användning.

Avancerade funktioner

Det finns många bra avancerade funktioner som kan vara mer eller mindre viktiga för olika personer. En smart funktion är bland annat ”Dynamic Switching”, eller ”Wear Detect Sensor” som den också kallas, som innebär att musiken pausas när en öronsnäcka tas ur. Smidigt i situationer då man ska prata med någon man träffar på. Funktionen går att sätta på och av beroende på om man har behov av att ha bara en öronsnäcka i örat.

Så är bästa earbuds utvald


Bland de modeller av earbuds som valdes ut till detta test har vi granskat och testat alla produkter. Vi har kontrollerat hur modellerna presterar och utförligt testat om de klarar våra förväntningar på bra earbuds utifrån specifika kriterier.
Testerna för att hitta bästa earbuds genomfördes utifrån en bedömning av följande kriterier:
 • Ljudkvalitet: Hörlurarna behöver erbjuda bra ljudkvalitet. Ljudet ska ha en tillräckligt bra ljudbild och ljudåtergivning för att lyssna på musik och inte låta för burkigt.
 • Användarvänlighet: Det ska vara enkelt att justera ljudvolymen, spela och pausa musik.
 • Funktionalitet: Det är en fördel om modellen har aktiv brusreducering och att det är enkelt och smidigt att kunna ta emot telefonsamtal.
 • Passform och komfort: Det är viktigt att hörlurarna sitter bekvämt i örat och har en bra passform. Om det finns flera öronsnäckor är det en stor fördel för att kunna få bästa passform.

Frågor och svar om earbuds

 

Fler Topplistor inom Gaming

Betyg på testguiden:

3.7/5 - (15 votes)